Rouletteregler

Oavsett vilket casinospel man spelar så bör man alltid kunna reglerna ordentligt innan man satsar några pengar. Du vill väl inte förlora i onödan? Man kan tycka att det är något som är helt självklart men du skulle bara veta hur många som ger sig in i spel om pengar utan att kunna reglerna. De chansar och oftast förlorar dem då också, ett helt onödigt sätt att spela bort sina pengar på. Reglerna i roulette är inte svåra, det som kan vara lite klurigt i början är att komma ihåg alla olika satsningar man kan göra och vilka odds dem har.

 

Att förstå vad målet med spelet är kanske inte är så svårt, det gäller helt enkelt att lägga sin satsning på det som den vita kulan sedan kommer att visa. Men det finns flera olika satsningar man kan göra och de har alla sina egna odds.

Grundläggande satsningstyper

Det finns två grundläggande satsningstyper i spelet roulette, Insidebets och Outesidebets. För att verkligen få ut det mesta av roulette och verkligen känna spänningen så rekommenderar vi att du lär dig alla satsningar och deras respektive odds.

Inside bets

Detta är de enklaste satsningarna och här kommer korta beskrivningar av varje satsning som ingår i denna kategori.

 

Enkelnummer – du satsar på ett nummer helt enkelt, oavsett om det är rött eller svart. Vinner du på denna typ av satsning så betalar den 35:1.

 

Två nummer – du satsar på två enkelnummer samtidigt och om du vinner är utbetalningen 17:1.

 

Hörn – du satsar på fyra nummer i ett kluster, vinner du på satsningen så är utbetalningen 8:1.

 

Rad – du satsar på en rad med tre nummer i och om du vinner så är utbetalningen 11:1.

 

Dubbel rad – du satsar på två intilliggande rader och om du vinner så är utbetalningen 5:1.

Outside bets

För att ha den största chansen att vinna ska man spela på denna satsningstyp men då kan man inte heller vinna särskilt stora vinster.

 

Hög/Låg – du satsar på att den vita kulan ska stanna på ett nummer mellan antingen 19-35 som är hög. Eller på att den ska stanna på ett nummer mellan 1-18 vilket är låg. Vinner du på denna satsning så är utbetalningen 1:1.

 

Udda/Jämnt – du satsar på att kulan ska stanna på ett udda eller ett jämnt nummer. Vinner du på detta så är utbetalningen 1:1.

 

Svart/Rött – du satsar på att kulan ska stanna på ett svart eller ett rött nummer. Vinner du på denna satsning så är utbetalningen 1:1.

 

Dussin – du satsar på att den vita kulan ska stanna på ett kluster på 12 nummer (ett dussin). Du kan välja mellan 1-12, 13-22 eller 23-35 och vinner du på en sådan satsning så är utbetalningen 2:1.

 

Vertical Menu

Categories

  • Inga kategorier

Search