Spela roulette

När man tittar på ett roulettehjul första gången så kanske det ser ut som att man bara slängt dit alla siffror helt slumpmässigt. Men så är det naturligtvis inte alls, man har placerat de jämna numren med sitt nästa högre tal mitt emot sig och gjort likadant med de ojämna siffrorna. Här kan man verkligen se att det var en matematiker som konstruerade spelet från början. Hur man placerat ut numren är uträknat med avancerade matematiska formler in i minsta detalj. Allt för att det ska vara precis lika stor chans att kulan stannar på alla. För att man enkelt ska kunna se vilka nummer som är jämna och ojämna så har dem fått olika bakgrundsfärg. De jämna är svarta och de ojämna röda. Enda undantaget är nollan som har en grön bakgrund.

 

I hjulet så har man gjort fördjupningar, en för varje nummer, det är för att kulan ska kunna stanna. Det fungerar ju så att när alla lagt sina satsningar så snurrar dealern hjulet och kastar sedan i kulan motsols. När den stannat så ser man vem som vunnit. Själva roulettebordet ser ut på det viset att på den gröna duken har man tryckt alla nummer med sina olika färger och de ligger i tre kolumner på tolv rader. Nollan har en egen rad och på sidorna kan man se de olika satsningar som går att göra.

Börja spela

När man spelar roulette så börjar det med att alla spelare som vill delta först får byta ut sina marker. Man byter till marker som är speciellt för rouletten eftersom att man behöver ha marker i en egen färg för att se vem som satsat på vad. Nu lägger alla deltagande spelare ut sina satsningar på spelbordet, när dealern säger ”inga mer satsningar” så är det spelstopp. Dealern snurrar hjulet medsols, kastar i den vita kulan motsols och nu är det bara att hålla tummarna. När kulan stannar så ser man vilka som vunnit och dealern ropar ut de vinnande satsningarna. Efter spelet är slut så byter man tillbaka till sina egna marker igen om man inte vill fortsätta vid roulettebordet.

Vertical Menu

Categories

  • Inga kategorier

Search